Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Απρίλιος, 2015

Στις εκδρομές, πάρτε μαζί σας τα σωστά παπούτσια!

Εικόνα
Ένα τριήμερο μακριά από την πόλη!  Ποιός δεν το θέλει;  Αν είστε ανάμεσα στους τυχερούς που σχεδιάζουν μια μικρή απόδραση μην ξεχνάτε...  ...την υγεία των ποδιών σας!  Πάρτε μαζί σας τα σωστά παπούτσια και φυσικά πάνω από ένα ζευγάρι,  ώστε να μπορείτε να αλλάζετε... και να περάσετε τέλεια!

Δερματομυκητιάσεις ποδιών

Εικόνα
Η μυκητίαση ποδιών είναι μια πολύ συχνή δερματοπάθεια και πολλοί άνθρωποι θα την εμφανίσουν, τουλάχιστον μια φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Εμφανίζεται κυρίως σε έφηβους και ενήλικες άνδρες, ενώ είναι λιγότερο συνηθισμένη σε γυναίκες και παιδιά κάτω των 12 ετών. Οι μύκητες «αγαπούν» ιδιαίτερα την υγρασία και το σκοτάδι!  Πόδια που ιδρώνουν, μέσα σε κλειστά παπούτσια και κάλτσες, πόδια πο υ δεν στεγνώνουν καλά μετά το κολύμπι, ή το μπάνιο στο σπίτι είναι οι «αγαπημένοι» στόχοι μιας μυκητίασης. Πολλοί άντρες φορούν καθημερινά τα ίδια παπούτσια, τα οποία συχνά δεν αερίζονται καλά και αυτό, σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω, αλλά και τη ζέστη, είναι σίγουρη «συνταγή» μυκητίασης. Η μυκητίαση μπορεί να προσβάλλει τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Σε κάποιους, το δέρμα μεταξύ των δακτύλων - ιδίως των 2 τελευταίων μικρών - ξεφλουδίζει και σκάει. Σε άλλους, υπάρχει κοκκινίλα, ξεφλούδισμα ακόμα και φυσαλίδες στα πέλματα, αλλά και στα πλάγια των ποδιών. Οι βλάβες αυτές μπορεί ν

Αποφεύγετε κάλτσες μέχρι το γόνατο, με σφιχτό λάστιχο!

Εικόνα
Για την υγεία των ποδιών σας, αποφεύγετε κάλτσες μέχρι το γόνατο με σφιχτό λάστιχο, που περιορίζουν την κυκλοφορία του αίματος προς τα κάτω άκρα.

Φροντίστε την υγεία σας και προσέξτε τις απλές καθημερινές σας συνήθειες.

Εικόνα
Περπατήστε λίγο παραπάνω, βγείτε για μια βόλτα στον ήλιο, πιείτε άφθονο νερό. Χωρίς να αλλάξετε πολλά πράγματα, είναι δυνατόν, με απλές καθημερινές συνήθειες, να καλυτερεύσετε τη ζωή σας!

Με τον όρο Διαβητικό Πόδι χαρακτηρίζονται όλες οι βλάβες των ποδιών, κάτω από τους αστραγάλους, σε όσους πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Εικόνα
Σύμφωνα με έρευνες το 15% των διαβητικών ασθενών θα εμφανίσουν “έλκος ποδός”, στη διάρκεια της ζωής τους, ενώ ένα ποσοστό από 14-24% των διαβητικών ασθενών με έλκος ποδιού θα χρειαστούν ακρωτηριασμό. Η πρόληψη είναι το σημαντικότερο μέτρο αντιμετώπισης του Διαβητικού Ποδιού.  Η ξηρότητα, οι κάλοι, τα νύχια που εισχωρούν στο δέρμα και άλλοι μικροτραυματισμοί δεν γίνονται πάντα αντιληπτοί. Όσοι πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη πρέπει να επισκέπτονται προληπτικά Ποδίατρο, ώστε να γίνεται η σωστή διάγνωση, να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα από εξειδικευμένο προσωπικό – Ποδίατρο, και να προλαμβάνονται ανερχόμενα έλκη και φλεγμονές. ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΚΥΡΙΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΕΛΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣ: Νευροπάθεια Ανεπαρκής κυκλοφορία αίματος (ισχαιμία) Λοίμωξη *Η νευροπάθεια, δηλαδή βλάβες στα αισθητικά νεύρα, εξαιτίας του διαβήτη έχει ως συνέπεια οι ασθενείς να μην αισθάνονται πόνο και αποτελεί τον βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη Διαβητικού Ποδιού. Η νευροπάθεια δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή και γι

Κατασκευή των Ειδικών Ορθωτικών Πελμάτων

Εικόνα
Γνωρίζετε ότι η αρμονία των κινήσεων στο σώμα μας είναι εξαιρετικά σημαντική για τη υγεία μας; Οι αλλαγές στη διάταξη του σκελετού μας προκαλούν περιορισμούς στην λειτουργικότητας του σώματος και επιβάρυνση των αρθρώσεων και των κατασκευών που στηρίζουν τις αρθρώσεις μας, με αποτέλεσμα να πονάμε. Τα ειδικά ορθωτικά πέλματα μπορούν να προσφέρουν την σωστή στήριξη και εξισορρόπηση των δυνάμεων που ασκούνται στον σκελετό μας. Το ανθρώπινο πέλμα είναι µία πολύπλοκη κατασκευή, που αποτελείται από 28 οστά, τα οποία δημιουργούν μεταξύ τους 33 αρθρώσεις, οι οποίες προσδίδουν μοναδικές ιδιότητες στο πέλμα. Η κατασκευή λοιπόν των πελμάτων απαιτεί σωστές μετρήσεις, από ειδικούς Ποδιάτρους που γνωρίζουν καλά το ανθρώπινο πέλμα και φυσικά άριστα υλικά. Στο Κέντρο Ποδιού κατασκευάζουμε ορθωτικά πέλματα, παίρνοντας το καλούπι με αποτύπωμα σε αφρώδες υλικό. Πρόκειται για μία μεθοδολογία που μπορεί να είναι περισσότερο χρονοβόρα για τον επαγγελματία, είναι όμως η πιο αποτελεσματική και σω

Το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ προσφέρει υπηρεσίες σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα στα κάτω άκρα

Εικόνα
Με μια δυναμική πορεία εξέλιξης 34 ετών,τ ο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ  είναι ένα από τα πιο αξιόπιστα Ποδιατρικά - Ποδολογικά Κέντρα της Ε λλάδας.

Πονάνε τα γόνατά σας όταν ανεβαίνετε σκάλες; Ίσως πρέπει να επισκεφθείτε τον γιατρό σας

Εικόνα
Το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι ένα άτομο βρίσκεται στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης οστεοαρθρίτιδας είναι ο πόνος στα γόνατα όταν ανεβαίνει σκάλες, υποστηρίζει νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Leeds, στην Μεγάλη Βρετανία.

Φοράτε πολύ συχνά γόβες στιλέτο; Ίσως πρέπει να το ξανασκεφτείτε!

Εικόνα
Οι γυναίκες που φορούν ψηλά τακούνια, ακόμα και όταν είναι 7 εκατοστά, κινδυνεύουν με γήρανση του γονάτου, δηλαδή με πρόωρη αρθρίτιδα, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Stanford, που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό περιοδικό Ορθοπεδικής Έρευνας (Journal of Orthopaedic Research).  Τα ψηλά τακούνια, λένε οι ειδικοί, προκαλούν λάθος στάση στο σώμα. Η σπονδυλική στήλη, η λεκάνη και τα ισχία έρχονται προς τα εμπρός και έτσι προκαλείται φόρτιση στο εσωτερικό του γονάτου. Αυτό συμβάλλει στην πρόωρη φθορά του χόνδρου, που έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη της οστεοαρθρίτιδας. Εμείς στο ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ σας συμβουλεύουμε να προτιμάτε παπούτσια με 3-4 εκατοστά τακούνι.

Γνωρίζετε ότι έχει σημασία η ώρα της ημέρας που αγοράζουμε παπούτσια;

Εικόνα
Αποφεύγετε παπούτσια τα οποία δεν σας είναι άνετα εξαρχής.  Είναι πολύ σπάνιο τα παπούτσια, τα οποία αρχικά στενεύουν να ανοίξουν με τον καιρό. Επιλέξτε άνετα παπούτσια που θα ταιριάζουν απόλυτα στο σχήμα του ποδιού σας!

Ιδρώνουν υπερβολικά τα πόδια σας; Προσοχή στα παπούτσια και τις κάλτσες που φοράτε.

Εικόνα
Ο ιδρώτας απορροφάται από το υλικό των παπουτσιών, γι’ αυτό πρέπει να αερίζετε τα παπούτσια σας και να φοράτε διαφορετικό ζευγάρι κάθε μέρα. Παπούτσια που έχουν σωστή εφαρμογή και είναι κατασκευασμένα από δέρμα είναι η σωστή επιλογή.  Μάλλινες ή βαμβακερές κάλτσες βοηθούν να απορροφάται η υγρασία των ποδιών. Αλλάζετε κάλτσες κάθε μέρα και μετά την γυμναστική μην φοράτε τις ίδιες κάλτσες.

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την υγεία των οστών μας. Ας το βάλουμε στην καθημερινότητά μας!!!

Εικόνα