Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε παιδικά παπούτσια

7 συμβουλές πριν αγοράσετε παιδικά παπούτσια

Το παιδάκι σας κάνει τα πρώτα του βήματα; Πρέπει να είστε προσεκτικοί και καλά ενημερωμένοι όταν αγοράσετε τα παπουτσάκια του, αφού δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση!
Καταρχήν πάρτε το παιδί μαζί σας, για να δοκιμάσει τα παπούτσια. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί να σας πει αν το ενοχλούν ή όχι, αλλά θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό παπούτσια αφού ακολουθήσετε τις συμβουλές των ειδικών από το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΔΙΟΥ:
1. Μην αγοράζετε σκληρά παπούτσια, θεωρώντας ότι θα μαλακώσουν. Τα παπούτσια των παιδιών πρέπει να είναι από την αρχή μαλακά, αναπαυτικά, από υλικό που επιτρέπει στο πόδι να αερίζεται. Επίσης πρέπει να αλλάζουν όταν είναι φθαρμένα και όταν δεν υποστηρίζουν σωστά το πόδι του παιδιού.
2. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει λίγο κενό μπροστά από το μεγάλο δάχτυλο. Υπολογίστε 1-1,5 εκατοστό, όχι περισσότερο, ώστε να μην «παίζει» το πόδι του όταν περπατάει. Είναι σημαντικό το παπούτσι να αγκαλιάζει τη φτέρνα, χωρίς να την πιέζει, αλλά ούτε να βγαίνει το πόδι. Μην αγοράζετε μεγαλύτερο νούμερο παπούτσια, γιατί «τα πόδια του μεγαλώνουν γρήγορα». Θα δυσκολέψουν στο περπάτημα, θα γίνουν αιτία για σοβαρά προβλήματα αργότερα στη ζωή του και ενδέχεται να γίνουν και αιτία ατυχήματος.
3. Πιέστε και τις δύο πλαϊνές πλευρές του παπουτσιού, πρέπει να πιέζονται ελαφρά.
4. Συχνά το ένα πόδι είναι λίγο πιο μεγάλο από το άλλο. Δοκιμάζετε πάντα και τα δύο, δεξί και αριστερό παπούτσι, και φυσικά αγοράστε τα πιο άνετα.
5. Προτιμήστε παπούτσια που δεν γλιστρούν εύκολα. Αν έχουν σόλα, καλό είναι να τα πάτε σε έναν τσαγκάρη να σας βάλει ειδικό υλικό για να μην γλιστρούν ή να τα τρίψει.
6. Παιδιά κάτω των δύο ετών είναι σωστό να φορούν παπούτσια κλειστά μπροστά, παπούτσια που κρατούν σταθερό τον αστράγαλο και που δένουν με αυτοκόλλητες ταινίες. Τα καλοκαιρινά παπούτσια πρέπει να έχουν «τρύπες» για να αερίζεται το πόδι και τα παιδιά να φορούν βαμβακερές κάλτσες.
7. Αφού έχετε ακολουθήσει όλες τις συμβουλές και επιτέλους αγοράσετε τα παπούτσια, βάλτε το παιδί να τα φορέσει στο σπίτι και να περπατήσει για πάνω από 45 λεπτά. Αν δείτε ερεθισμούς στα πόδια του αλλάξετε τα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τον όρο Διαβητικό Πόδι χαρακτηρίζονται όλες οι βλάβες των ποδιών, κάτω από τους αστραγάλους, σε όσους πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.

Μάθετε γιατί οι σαγιονάρες μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας